4 Mayıs 2012 Cuma

Kumandasız TV

Tüketici Elektroniği teknolojilerinde dünya lideri olan Samsung Electronics’in Türkiye’de de satışa sunulan yeni nesil Smart TV’leri ev ekosisteminin merkezine yerleştirerek ve bağlı cihazlar arasındaki sınırları ortadan kaldırarak eğlence alanında yeni bir çağ başlatıyor.

Samsung Electronics Türkiye Tüketici Elektroniği Pazarlama Müdürü Lemi Paksoy; TV’nin, bütün gününü ayrı ayrı bireysel cihazların önünde geçiren aile bireylerini, büyük ve merkezi bir ekranın önünde bir araya getirmedeki rolünü açıklayarak, Smart TV’nin geleceğini anlattı. Samsung’un vizyonu “daha akıllı bir yaşamı” amaçlayan üç temel felsefeye dayanıyor: Akıllı Etkileşim (Smart Interaction), Akıllı İçerik (Smart Content) ve Akıllı Gelişim (Smart Evolution)—üçü de tüketiciyi bugünden Smart TV teknolojisi için hazır hale getiriyor.

Paksoy “TV evlerimizin kalbidir ve uzun bir gün sonrasında ailemizi bir araya getiren merkezi bir cihazdır. Sizi tanıyıp size yanıt veren yeni Smart TV’ler, ailenize hem evde, hem dışarıda iletişim olanağı sağlamanın yanı sıra, kendi hayat tarzınıza ve ihtiyaçlarınıza göre kişiselleştirilmiş harika içerik seçenekleri de sunuyor” dedi. Paksoy şunları ekledi: “Samsung, yeni TV deneyimini daha da yaygınlaştırmak ve aileleri geleceğin teknolojisi ile tanıştırmak amacıyla, her yıl televizyonunuzu geliştirilebilme olanağı yaratarak, uzun yıllar boyunca en iyi TV deneyimini yaşayabilmenizi garanti ediyor.”

Akıllı Etkileşim (Smart Interaction)
İçerik, gelişerek daha akıllı, güçlü ve daha erişilebilir hale geldikçe, Samsung, tüketicilerin TV’leriyle etkileşime geçebilmeleri sağlayan çalışmalara her geçen gün yenisini ekliyor. Akıllı Etkileşim; uzaktan kumandanın arzu edilmediği veya kullanışlı olmadığı durumlara alternatif sunarak, Smart TV kullanıcılarının TV’leriyle Ses Kontrolü, Hareket Kontrolü ve Yüz Tanıma aracılığıyla iletişim kurmalarını mümkün kılıyor. Samsung’un öncülüğünü yaptığı 2012 Smart TV’lerde yer alan dahili HD kamera ve çift-mikrofon sayesinde tüketiciler sadece “Hi TV” diyerek ses kontrolü’nü aktive edebilir, sesi açıp kapayabilir, “İnternet Tarayıcı” diyerek çevrim içi olabilir, uygulamalara girebilir, yalnızca bir el işaretiyle internette gezinip, arama sonuçlarından seçimlerini yapabilir. LED 8000 serisinde bu Akıllı Etkileşim yetenekleri ultra ince çerçeveye sahip, şık ve çarpıcı, post-minimalist bir tasarım ile birlikte sunuluyor.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder